Bebi

Qelizat Staminale: Çfarë duhet të dini?

Korriku është caktuar si muaji i ndërgjegjësimit për qelizat staminale. Kemi mbledhur disa fakte për ju prindërit që jeni duke menduar për të mbajtur ose jo qelizat staminale që ndodhen në kordonin umbilikal gjatë lindjes së bebit. Në Shqipëri prindërit kanë mundësi tani për të mbledhur qelizat staminale. Sot ka kompani në treg që mbledhin […]

Pompimin

Mund t’ju duket e dobishme pompimi i qumështit të gjirit nëse dëshironi të rrisni sasinë e qumështit të gjirit, nëse fëmija juaj është i parakohshëm, i sëmurë ose i përgjumur ose nëse jeni ndarë nga fëmija juaj. Ju gjithashtu mund të dëshironi të jepni pak nga qumështi i pompuar, por nuk është e nevojshme. Pompimi

Kur justifikohet përdorimi i silikonit?

Përdorimi i një silikoni mund të jëtë një ndihmë, por gjithmonë  kuptohet si një ndihmë e përkohëshme. Ja vlen një konsult me një Mami. Foshnja nuk kap ose ka vështirësi të kapë kokën e gjirit Faktikisht, nuk është një shkak patjetër kur duhet përdorimi i një silikoni (më e rëndësishme do të ishte nje konsultë

Bebi im refuzon gjirin. Çfarë mund të bëjë?

Të tre rastet janë situata shumë sfiduese dhe rënduese për një mama. Ju lutem na kontaktoni kur ju duhet ndihmë. Rasti i parë : Kur i  porsalinduri refuzon gjirin që në lindje. Të porsalindurit që në fillim refuzojnë ose nuk kapin gjirin, kjo mund të ketë shkaqe të ndryshme si për shembull: -Një lindje e

Nderrimi i Pelenave

Ndihmë! Fëmija im nuk e duron dot ndrrimin e pelenës

Le të themi të vertetën – bebeve jo gjithmonë ju pëlqen ndërrimi i pelenave! Qëndrimi shtrire e qetë pa lëvizur mund të jetë shumë i mërzitshëm kështu është shumë e zakonshmë që bebet të grinden, bërtasin apo qajnë kur vjen koha për të vënë një pelenë të pastër. Fatmirësisht ka mënyra se si mund ta

Mbytja gjate ushqyerjes me gji

Ndihmë!! Foshnja ime po mbytet!!!

5 Këshilla praktike si të parandalohet mbytja gjatë ushqyerjes me gji ose formulë tek bebat Si mama e re mezi e prisni të ushqeni fëmijën tuaj por edhe keni frikë pasi mund të keni hasur me “mbytjen” gjatë ushqyerjes. Ky fenomen ndodh si gjatë ushqyerjes me gji por edhe gjatë asaj me biberon. Fatmirësisht ka

Reagimi i femijeve ndaj imitimit

Reagimi i femijeve ndaj imitimit

Imitimi i foshnjës suaj ka shumë vlera pasi ne nëpërmjet imitimit mësojmë. Ne kopjojmë të tjerët kur mësojmë të luajmë një instrument ose një sport të ri. Ne ndjekim veprimet e të tjerëve kur jemi duke udhëtuar jashë shtetit ose kur ndodhemi në një mjedis të panjohur. Ne përdorim imitimin për t’u përshtatur me normat

Semundjet e zakonshme tek foshnjat

Si prind ose si kujdestar, ju do të shqetësoheni shumë sapo fëmija juaj të sëmuret. Gjithmonë është e rekomandueshme që të konsultoheni me pediatrin tuaj kur fëmija juaj preket nga ndonjë sëmundje, por gjithashtu është e rëndësishme të dini që ka disa sëmundje të zakonshme tek foshnjat dhe shumë prej tyre mund të shërohen me

Reflukset tek foshnjat

A keni menduar ndonjëherë pse kaq shumë foshnje pështyjnë pas ushqyerjes, duke u ndotur rrobat prindërve të tyre gjatë gromësirave? Rezulton se kjo pështymë pa dhimbje është një lloj i zakonshëm  i njohur si refluks gastroezofageal (GER), që ndodh në deri në 65% të foshnjave.  Pikat kryesore: Flisni me pediatrin tuaj në lidhje me trajtimet

Antibiotikët: Çfarë duhet të dini në lidhje me to?

Kur fëmija juaj është sëmurë, ju dëshironi që të bëni çdo gjë të mundshme që ai të ndihet mirë. Shumë prindër në këto raste kontaktojnë me pediatrit e tyre për t’i pyetur në lidhje me antibiotikët që mund të përdorin. Pavarësisht dëshirës për ta shëruar fëmijën tuaj, është e rëndësishme që ju të ndaloni dhe

Scroll to Top