Bebi

Gjithçka në lidhje me dhëmbët e vogëlushit tuaj!

Shumica e “gurëve” të zhvillimit të fëmijëve, si zvarritja, të ecurit këmbadoras, të folurit janë një gëzim i vërtetë për prindërit.  Dalja e dhëmbëve mund të jetë dhe emocionues, por edhe një udhëtim i ashpër. Është shumë e adhurueshme kur shikon atë buzëqeshje klasike tek i vogli juaj me dy dhëmbë, por arritja deri atje […]

“Ai ishte ndryshe!” -“Ajo ishte ndryshe!” Si të kujdesesh për martesën tënde ndërkohë që kujdesesh për bebin

Nëse jeni një prind i  ri me një bebe të vogël dhe marëdhënia juaj me partnerin ka dalë “jashtë binarëve”, ju nuk jeni të vetmit. Hulumtimet ndërkombëtare të dekadave të fundit tregojnë se dy të tretat e çifteve përjetojnë shqetësime në marëdhënie deri në tre vjet pas ardhjes në jetë të fëmijës. Pse dy të

SOS !!! Fëmija lindi dhe unë nuk kam më jetë sociale!!! Si të përballoni ndryshimet në jetën sociale kur bëheni prindër?

“Jeta juaj sociale do të ndryshojë plotësisht” është një nga frazat klasike që dëgjojmë dhe mund të jetë e vështirë për pritshmëritë që ju kishit krijuar. Ju e dini që pas ardhjes në jetë të fëmijës tuaj do të ketë ndryshime thelbësore në jetën tuaj, por edhe në marëdhienet tuaja shoqërore. Kjo gjë ndikon shumë

Qelizat Staminale dhe Autizmi

Autizmi është një paaftësi zhvillimore komplekse, gjatë gjithë jetës, që shfaqet zakonisht gjatë fëmijërisë së hershme dhe mund të ndikojë në aftësitë shoqërore, komunikimin, marrëdhëniet dhe aftësitë e vetë kontrollit të një personi. Autizmi përcaktohet nga një grup i caktuar sjelljesh dhe është një “spektër” që prek njerëzit ndryshe dhe në shkallë të ndryshme. Nuk

Minutat e Para të Foshnjës Suaj- Testi APGAR

Dita juaj e parë me foshnjën tuaj do të jetë emocionuese! Në orët e para të lindjes mjekët dhe infermierët e ekzaminojnë bebushin për të siguruar që ai të jetë i shëndetshëm – dhe do t’ju mësojë gjërat e domosdoshme të kujdesit për të. Të dish se çfarë duhet të presësh do ta bëjë këtë

Benefitet e kontaktit “lëkurë me lëkurë”

Kontakti  lekurë më lëkurë është po aq e thjeshtë sic e dëgjon: të përqafosh pa rroba bebin në kraharorin tënd. Ёshtë një metodë shumë e lehtë dhe ka shumë benefite si për bebin edhe për nënën. Kemi tendencën për të thënë se kontakti lëkurë me lëkurë bëhet vetëm me mamat por shumë benefite vijnë edhe nga

Depresioni pas lindjes ndodh edhe tek Baballarët?

Ardhja në jetë e një fëmije është një surprizë e bukur për të gjithë anëtarët e familjes, por për disa baballarë, një nga aspektet më të papritura të atësisë së re është  mbingarkesa nga mërzitja, lodhja dhe stresi. Mjekët shpesh paralajmërojnë prindërit që janë në pritje të ëmbël për depresionin pas lindjes, por ato paralajmërime

Kur vogëlushi juaj ka frikë nga zhurmat, insektet, koha e banjës, dhe kafshet shtëpiake !

Pas kolikave, gjumit të munguar, gëzimit të hapave të para dhe fjalës së parë, si pa e kuptuar prindërit përballën me frikërat tek vogëlushi/ja e tyre. Papritur fëmija juaj që kishte guximin e 10 legjoneve romake tashmë ka frikë, frikë nga zhurmat, koha e banjës, insektet, qent dhe macet etj.   Frika është e zakonshme, pasi të vegjlit mësojnë rreth botës dhe kalojnë

8 këshilla për prinderit e rinje për tu përballur me sfidat e gjumit pas lindjes së bebit!

“A të fle fëmija?  A është një bebe e mbarë?”  Ju tingellojne si të njohura këto pyetje? Këto janë nga pyetje më të zakonshme që prindërit e rinj marrin, duke nënkuptuar se një foshnjë që fle mirë është një “fëmijë i mirë”.  Fatkeqësisht këto lloj pyetjesh nuk janë fare të dobishme për një prind të privuar nga gjumi, të paktën për mua nuk

Kolikat infantile -dhimbje barku të foshnjës

Kolika është një gjendje që prek disa foshnja të porsalindura.  Ajo shkakton një të qarë të fortë dhe përpëlitje që nuk shpjegohen me asnjë shkak të mundshëm, foshnja duket se është në gjendje të mirë dhe ushqehet mire. Rreth 20% e foshnjave shfaqin simptomat e kolikës. Më e shpeshtë duket se është tek djemtë se sa tek vajzat dhe

Scroll to Top