Lehonia

Sa e rëndësishme është të konsumosh ujë gjatë shtatzanisë?

Përshëndetje mamushe,Dëgjohemi përsëri sot për të diskutuar për një temë interesante, por që ndonjëherë anashkalohet. Sa e rëndësishme është të konsumosh ujë gjatë shtatzanisë? Pse në çdo konsultë që bëj me mamushet e reja e theksoj rëndësinë e hidratimit? Dehidrimi mund të ndodhë shumë lehtë gjatë shtatzënisë. Arsyeja kryesore është se vëllimi i gjakut është […]

lindje me operacion

Lindje me Operacion

Ndërhyrja me operacion çesarian është një ndjenjë që është kaq e vështirë për t’u shpjeguar. Gjatë një lindjeje vaginale ju jeni shtrirë në shtrat në lindje duke shtyrë dhe duke bashkvepruar në mënyrë aktive për të nxjerrë fëmijën tuaj jashtë. Por për një lindje me prerje cezariane, ju jeni shtrirë në tavolinë, duke i ngulur

Minutat e Para të Foshnjës Suaj- Testi APGAR

Dita juaj e parë me foshnjën tuaj do të jetë emocionuese! Në orët e para të lindjes mjekët dhe infermierët e ekzaminojnë bebushin për të siguruar që ai të jetë i shëndetshëm – dhe do t’ju mësojë gjërat e domosdoshme të kujdesit për të. Të dish se çfarë duhet të presësh do ta bëjë këtë

Benefitet e kontaktit “lëkurë me lëkurë”

Kontakti  lekurë më lëkurë është po aq e thjeshtë sic e dëgjon: të përqafosh pa rroba bebin në kraharorin tënd. Ёshtë një metodë shumë e lehtë dhe ka shumë benefite si për bebin edhe për nënën. Kemi tendencën për të thënë se kontakti lëkurë me lëkurë bëhet vetëm me mamat por shumë benefite vijnë edhe nga

Depresioni pas lindjes ndodh edhe tek Baballarët?

Ardhja në jetë e një fëmije është një surprizë e bukur për të gjithë anëtarët e familjes, por për disa baballarë, një nga aspektet më të papritura të atësisë së re është  mbingarkesa nga mërzitja, lodhja dhe stresi. Mjekët shpesh paralajmërojnë prindërit që janë në pritje të ëmbël për depresionin pas lindjes, por ato paralajmërime

8 këshilla për prinderit e rinje për tu përballur me sfidat e gjumit pas lindjes së bebit!

“A të fle fëmija?  A është një bebe e mbarë?”  Ju tingellojne si të njohura këto pyetje? Këto janë nga pyetje më të zakonshme që prindërit e rinj marrin, duke nënkuptuar se një foshnjë që fle mirë është një “fëmijë i mirë”.  Fatkeqësisht këto lloj pyetjesh nuk janë fare të dobishme për një prind të privuar nga gjumi, të paktën për mua nuk

Kolikat infantile -dhimbje barku të foshnjës

Kolika është një gjendje që prek disa foshnja të porsalindura.  Ajo shkakton një të qarë të fortë dhe përpëlitje që nuk shpjegohen me asnjë shkak të mundshëm, foshnja duket se është në gjendje të mirë dhe ushqehet mire. Rreth 20% e foshnjave shfaqin simptomat e kolikës. Më e shpeshtë duket se është tek djemtë se sa tek vajzat dhe

Tendosja dhe Fryrja e Gjirit Gjatë Periudhës së Laktacionit

Tendosja e gjirit Tendosja, fryrja e gjirit përkufizohet si mbushja e gjinjve me qumësht që e vështirëson shumë, apo e pengon foshnjën të kapet në gji, ose nënën të shtrydhi gjirin. Zakonisht kjo ndodh midis 2-10 ditëve pas lindjes por mund të ndodhë kurdoherë kur ushqyerja me gji ose shtrydhja e gjirit është ndërprerë. Tendosja

Benefitet e kulloshtrës “lëngut të artë” për foshnjën e porsalindur

Në ditët e para pas lindjes gjiri prodhon një lloj qumështi që quhet kulloshtër. Kulloshtra është një lëng i trashë me ngjyrë të verdhë, sepse në përmbajtjen e tij gjendet me shumicë një lëndë që quhet betakaroten. Ky është një antioksidues i fuqishëm dhe që I jepet fëmijës në një fazë tepër të brishtë të jetës së tij. Shpesh kulloshtra është e papëlqyeshme

Kur një bebe shkund botën tuaj!

Një bebe e porsalindur ka një aftësi të vecantë për t’u lidhur me ju në minutën që lind. Më lejoni t’ua shpjegoj këtë gjë të mrekullueshme që ndodh në momentin e lindjes. Një bebe e porsalindur ka nevojë për marrëdhënie ashtu si ne të rriturit. Personi i parë me të cilin lidhet bebi është shumë

Scroll to Top