Shtatëzania

Ekzaminimi që cdo grua duhet të bëjë për problemet hematologjike

Është shumë e rëndësishmme që personeli i kujdesit shëndetësor që ofron kujdesin antenatal të kryejë këto ekzaminime për problemet hematologjike për ju gjatë periudhës së shtatzanisë. Anemia Gjatë shtatzënisë duhet të bëni kujdes për shfaqjen e anemisë. Ekzaminimi duhet të bëhet në fillim të shtatzënisë dhe në javën e 28-të, kur bëhen edhe analiza të […]

Ekzaminimi që cdo grua duhet të bëjë për problemet hematologjike Read More »

Jetesa Aktive Gjate Shtatezanise

Gjatë shtatzënisë gratë munden dhe duhet të lëvizin shumë. Lëvizja favorizon qarkullimin e gjakut dhe vepron kundër tensionit nervor. Gjatë shtatzënisë rekomandohet aktivitet fizik i moderuar, por një grua duhet të konsultohet gjithnjë me mjekun e saj për t’u siguruar se është në rregull me ushtrimet fizike që po kryen. Disa femra në rrezik të

Jetesa Aktive Gjate Shtatezanise Read More »

Jam Shtatëzane!

Mendja dhe trupi juaj do t’ju tregojnë se jeni shtatëzën para se dikush tjetër të vërejë. Gjatë muajve të parë mund të bëheni më introspektive pasi konsideroni mrekullinë që po ndodh brenda jush dhe ndryshimet që vijnë përpara. Të mësohesh me iden se je shtatzanë kërkon kohë. Është normale që të ndjeheni të lumtur për rritjen e një

Jam Shtatëzane! Read More »

I Sigurt në Gjumë

Si te rrisim mirëqenien dhe sigurinë e fëmijëve tanë është ndoshta një nga mendimet më të shpeshta që ka ҁdo prind. Po gjumi i bebit? Si mundet të sigurohemi që foshnja jonë është e sigurt dhe kur e vëmë të flej?  Ҁdo vit në Amerikë vdesin më shumë se 3500 foshnja për shkak të një gjumi të pasigurt!   Ҁfarë duhet të bëjmë ne si prindër për të siguruar një gjumë të sigurtë për fëmijët tanë si dhe për të shmangur SIDS -Sindroma e Vdekjes së Papritur

I Sigurt në Gjumë Read More »

COVID-19 & Shtatëzania

Ky material është përgatitur  nga Dr. Ledia Toro, mjeke obstetre-gjinekologe Po jetojmë ditë të vështira dhe dinamke të një pandemie serioze me covid-19. Në qarkullim është një virus i ri me të cilin po njihemi çdo ditë, prandaj dhe evidencat e këtij informacioni që po shpërndajmë janë të limituara veçanërisht në shtatëzani. Këto informacione janë të

COVID-19 & Shtatëzania Read More »

Qumeshti i gjirit i pamjaftueshem? - Mamicare

Qumshti i nënës është i pamjaftueshëm? Çfarë duhet të dimë…

Qumështi me pakicë – Hypogalaktia Fjalë për fjalë do të thotë prodhim i mangët i qumështit. Një rrethanë e tillë është shumë e rrallë tek njeriu dhe në fakt e gjejmë vetëm në 1% të grave. Shpesh në popull e lidhin me madhësinë e gjinjve, por kjo nuk është e saktë; madhësia e gjinjve nuk

Qumshti i nënës është i pamjaftueshëm? Çfarë duhet të dimë… Read More »

A jeni i përgatitur mendërisht dhe psikologjikisht për lindje?

Shpesh njerëzit e përshkruajnë lindjen si një kohë të gëzimit, arritjeve, krenarisë dhe të sjelljes së një fëmije të ri në botë. Dhe pse shumica e nënave mundet të perjetojnë të gjitha përsa mësipër, arritja në atë pikë mund të jetë e gjatë, e dhimbshme dhe rraskapitëse, dhe ndonjëherë mënyra e lindjes nuk ishte aspak

A jeni i përgatitur mendërisht dhe psikologjikisht për lindje? Read More »

Scroll to Top