Prindërimi

Reflukset tek foshnjat

A keni menduar ndonjëherë pse kaq shumë foshnje pështyjnë pas ushqyerjes, duke u ndotur rrobat prindërve të tyre gjatë gromësirave? Rezulton se kjo pështymë pa dhimbje është një lloj i zakonshëm  i njohur si refluks gastroezofageal (GER), që ndodh në deri në 65% të foshnjave.  Pikat kryesore: Flisni me pediatrin tuaj në lidhje me trajtimet […]

Reflukset tek foshnjat Read More »

Antibiotikët: Çfarë duhet të dini në lidhje me to?

Kur fëmija juaj është sëmurë, ju dëshironi që të bëni çdo gjë të mundshme që ai të ndihet mirë. Shumë prindër në këto raste kontaktojnë me pediatrit e tyre për t’i pyetur në lidhje me antibiotikët që mund të përdorin. Pavarësisht dëshirës për ta shëruar fëmijën tuaj, është e rëndësishme që ju të ndaloni dhe

Antibiotikët: Çfarë duhet të dini në lidhje me to? Read More »

Zakonet “të këqija” e fëmijëve të vegjël: çfarë është e zakonshme dhe për çfarë duhet të shqetësohemi?

A e keni parë ndonjëherë vogëlushin tuaj që rrotullon flokët ose thith gishtin e madh dhe keni menduar nëse duhet ta zhdukni këtë zakon? Kur bëhet fjalë për vese të tilla, mund të jetë pak konfuze se çfarë mund të jetë normale dhe çfarë problematike. Ja çfarë thonë ekspertët. Pikat kryesore: Zakonet si mbajtja e

Zakonet “të këqija” e fëmijëve të vegjël: çfarë është e zakonshme dhe për çfarë duhet të shqetësohemi? Read More »

Gjithçka në lidhje me dhëmbët e vogëlushit tuaj!

Shumica e “gurëve” të zhvillimit të fëmijëve, si zvarritja, të ecurit këmbadoras, të folurit janë një gëzim i vërtetë për prindërit.  Dalja e dhëmbëve mund të jetë dhe emocionues, por edhe një udhëtim i ashpër. Është shumë e adhurueshme kur shikon atë buzëqeshje klasike tek i vogli juaj me dy dhëmbë, por arritja deri atje

Gjithçka në lidhje me dhëmbët e vogëlushit tuaj! Read More »

“Ai ishte ndryshe!” -“Ajo ishte ndryshe!” Si të kujdesesh për martesën tënde ndërkohë që kujdesesh për bebin

Nëse jeni një prind i  ri me një bebe të vogël dhe marëdhënia juaj me partnerin ka dalë “jashtë binarëve”, ju nuk jeni të vetmit. Hulumtimet ndërkombëtare të dekadave të fundit tregojnë se dy të tretat e çifteve përjetojnë shqetësime në marëdhënie deri në tre vjet pas ardhjes në jetë të fëmijës. Pse dy të

“Ai ishte ndryshe!” -“Ajo ishte ndryshe!” Si të kujdesesh për martesën tënde ndërkohë që kujdesesh për bebin Read More »

SOS !!! Fëmija lindi dhe unë nuk kam më jetë sociale!!! Si të përballoni ndryshimet në jetën sociale kur bëheni prindër?

“Jeta juaj sociale do të ndryshojë plotësisht” është një nga frazat klasike që dëgjojmë dhe mund të jetë e vështirë për pritshmëritë që ju kishit krijuar. Ju e dini që pas ardhjes në jetë të fëmijës tuaj do të ketë ndryshime thelbësore në jetën tuaj, por edhe në marëdhienet tuaja shoqërore. Kjo gjë ndikon shumë

SOS !!! Fëmija lindi dhe unë nuk kam më jetë sociale!!! Si të përballoni ndryshimet në jetën sociale kur bëheni prindër? Read More »

Cili është roli i babait gjatë ushqyerjes me gji?

Kur në familje vjen një bebe, shpesh baballarët ndihen të emocionuar, të lumtur dhe ndonjëherë pak të padobishëm. Kjo e fundit është veçanërisht e vërtetë përsa i përket ushqyerjes me gji. Por në të vërtetë ka shumë gjëra që një baba mund të bëjë gjatë kohës së ushqyerjes. Të përfshirit në këtë proçes është shumë

Cili është roli i babait gjatë ushqyerjes me gji? Read More »

Qelizat Staminale dhe Autizmi

Autizmi është një paaftësi zhvillimore komplekse, gjatë gjithë jetës, që shfaqet zakonisht gjatë fëmijërisë së hershme dhe mund të ndikojë në aftësitë shoqërore, komunikimin, marrëdhëniet dhe aftësitë e vetë kontrollit të një personi. Autizmi përcaktohet nga një grup i caktuar sjelljesh dhe është një “spektër” që prek njerëzit ndryshe dhe në shkallë të ndryshme. Nuk

Qelizat Staminale dhe Autizmi Read More »

Scroll to Top