Kur vogëlushi juaj ka frikë nga zhurmat, insektet, koha e banjës, dhe kafshet shtëpiake !

Pas kolikave, gjumit të munguar, gëzimit të hapave të para dhe fjalës së parë, si pa e kuptuar prindërit përballën me frikërat tek vogëlushi/ja e tyre. Papritur fëmija juaj që kishte guximin e 10 legjoneve romake tashmë ka frikë, frikë nga zhurmat, koha e banjës, insektet, qent dhe macet etj.   Frika është e zakonshme, pasi të vegjlit mësojnë rreth botës dhe kalojnë […]

Kur vogëlushi juaj ka frikë nga zhurmat, insektet, koha e banjës, dhe kafshet shtëpiake ! Read More »

8 këshilla për prinderit e rinje për tu përballur me sfidat e gjumit pas lindjes së bebit!

“A të fle fëmija?  A është një bebe e mbarë?”  Ju tingellojne si të njohura këto pyetje? Këto janë nga pyetje më të zakonshme që prindërit e rinj marrin, duke nënkuptuar se një foshnjë që fle mirë është një “fëmijë i mirë”.  Fatkeqësisht këto lloj pyetjesh nuk janë fare të dobishme për një prind të privuar nga gjumi, të paktën për mua nuk

8 këshilla për prinderit e rinje për tu përballur me sfidat e gjumit pas lindjes së bebit! Read More »

Tendosja dhe Fryrja e Gjirit Gjatë Periudhës së Laktacionit

Tendosja e gjirit Tendosja, fryrja e gjirit përkufizohet si mbushja e gjinjve me qumësht që e vështirëson shumë, apo e pengon foshnjën të kapet në gji, ose nënën të shtrydhi gjirin. Zakonisht kjo ndodh midis 2-10 ditëve pas lindjes por mund të ndodhë kurdoherë kur ushqyerja me gji ose shtrydhja e gjirit është ndërprerë. Tendosja

Tendosja dhe Fryrja e Gjirit Gjatë Periudhës së Laktacionit Read More »

Benefitet e kulloshtrës “lëngut të artë” për foshnjën e porsalindur

Në ditët e para pas lindjes gjiri prodhon një lloj qumështi që quhet kulloshtër. Kulloshtra është një lëng i trashë me ngjyrë të verdhë, sepse në përmbajtjen e tij gjendet me shumicë një lëndë që quhet betakaroten. Ky është një antioksidues i fuqishëm dhe që I jepet fëmijës në një fazë tepër të brishtë të jetës së tij. Shpesh kulloshtra është e papëlqyeshme

Benefitet e kulloshtrës “lëngut të artë” për foshnjën e porsalindur Read More »

Përfitimet e rutinave për foshnjat dhe fëmijët e vegjël

Sa herë mund t’ju ketë ndodhur kur ju bëni një ndalesë të paplanifikuar në dyqan dhe pa e kuptuar fëmija juaj fillon të qaj dhe të bërtase në mes të dyqanit?   Po ai takimi me pediatrin që bie fiks në orën e gjumit të foshnjes suaj dhe papritur e shkateron të gjithë ditën tuaj dhe atë të foshnjes suaj i cili nuk pushon së qari? Skenarët si këta janë të gjithë

Përfitimet e rutinave për foshnjat dhe fëmijët e vegjël Read More »

Pse duhet ti lexoni bebit tuaj…

Leximi është i mbushur me përfitime zhvillimore, dhe Akademia Amerikane e Pediatrisë ju rekomandon që ta bëni rregullisht, duke filluar që në foshnjëri. Pavarësisht nëse po lexoni për një të porsalindur ose një vogëlush, këto këshilla të ekspertëve mund t’ju ndihmojnë të përfitoni sa më shumë nga koha e tregimit: Përqafoni vogelushin tuaj:  Një përfitim i madh i

Pse duhet ti lexoni bebit tuaj… Read More »

Scroll to Top