“Ai ishte ndryshe!” -“Ajo ishte ndryshe!” Si të kujdesesh për martesën tënde ndërkohë që kujdesesh për bebin

Nëse jeni një prind i  ri me një bebe të vogël dhe marëdhënia juaj me partnerin ka dalë “jashtë binarëve”, ju nuk jeni të vetmit. Hulumtimet ndërkombëtare të dekadave të fundit tregojnë se dy të tretat e çifteve përjetojnë shqetësime në marëdhënie deri në tre vjet pas ardhjes në jetë të fëmijës. Pse dy të […]

“Ai ishte ndryshe!” -“Ajo ishte ndryshe!” Si të kujdesesh për martesën tënde ndërkohë që kujdesesh për bebin Read More »

SOS !!! Fëmija lindi dhe unë nuk kam më jetë sociale!!! Si të përballoni ndryshimet në jetën sociale kur bëheni prindër?

“Jeta juaj sociale do të ndryshojë plotësisht” është një nga frazat klasike që dëgjojmë dhe mund të jetë e vështirë për pritshmëritë që ju kishit krijuar. Ju e dini që pas ardhjes në jetë të fëmijës tuaj do të ketë ndryshime thelbësore në jetën tuaj, por edhe në marëdhienet tuaja shoqërore. Kjo gjë ndikon shumë

SOS !!! Fëmija lindi dhe unë nuk kam më jetë sociale!!! Si të përballoni ndryshimet në jetën sociale kur bëheni prindër? Read More »

Cili është roli i babait gjatë ushqyerjes me gji?

Kur në familje vjen një bebe, shpesh baballarët ndihen të emocionuar, të lumtur dhe ndonjëherë pak të padobishëm. Kjo e fundit është veçanërisht e vërtetë përsa i përket ushqyerjes me gji. Por në të vërtetë ka shumë gjëra që një baba mund të bëjë gjatë kohës së ushqyerjes. Të përfshirit në këtë proçes është shumë

Cili është roli i babait gjatë ushqyerjes me gji? Read More »

Ekzaminimi që cdo grua duhet të bëjë për problemet hematologjike

Është shumë e rëndësishmme që personeli i kujdesit shëndetësor që ofron kujdesin antenatal të kryejë këto ekzaminime për problemet hematologjike për ju gjatë periudhës së shtatzanisë. Anemia Gjatë shtatzënisë duhet të bëni kujdes për shfaqjen e anemisë. Ekzaminimi duhet të bëhet në fillim të shtatzënisë dhe në javën e 28-të, kur bëhen edhe analiza të

Ekzaminimi që cdo grua duhet të bëjë për problemet hematologjike Read More »

Qelizat Staminale dhe Autizmi

Autizmi është një paaftësi zhvillimore komplekse, gjatë gjithë jetës, që shfaqet zakonisht gjatë fëmijërisë së hershme dhe mund të ndikojë në aftësitë shoqërore, komunikimin, marrëdhëniet dhe aftësitë e vetë kontrollit të një personi. Autizmi përcaktohet nga një grup i caktuar sjelljesh dhe është një “spektër” që prek njerëzit ndryshe dhe në shkallë të ndryshme. Nuk

Qelizat Staminale dhe Autizmi Read More »

Jetesa Aktive Gjate Shtatezanise

Gjatë shtatzënisë gratë munden dhe duhet të lëvizin shumë. Lëvizja favorizon qarkullimin e gjakut dhe vepron kundër tensionit nervor. Gjatë shtatzënisë rekomandohet aktivitet fizik i moderuar, por një grua duhet të konsultohet gjithnjë me mjekun e saj për t’u siguruar se është në rregull me ushtrimet fizike që po kryen. Disa femra në rrezik të

Jetesa Aktive Gjate Shtatezanise Read More »

Depresioni pas lindjes ndodh edhe tek Baballarët?

Ardhja në jetë e një fëmije është një surprizë e bukur për të gjithë anëtarët e familjes, por për disa baballarë, një nga aspektet më të papritura të atësisë së re është  mbingarkesa nga mërzitja, lodhja dhe stresi. Mjekët shpesh paralajmërojnë prindërit që janë në pritje të ëmbël për depresionin pas lindjes, por ato paralajmërime

Depresioni pas lindjes ndodh edhe tek Baballarët? Read More »

Scroll to Top