Oraret e Bebit

Dikush mund të thotë se çdo lloj ritmi është normal në jetën e foshnjës suaj Foshnja juaj mund të dëshirojë të ushqehet me gji disa  herë në orë ose çdo tre orë. Sa herë që mësoheni me ritmin e foshnjes tuaj , ai zakonisht ndryshon ritmin. Të gjithë foshnjat janë individuale, por ju mund të […]

Zhvillimi i Bebit

Si të ndihmoj në zhvillimin e bebit tim? Për bebet 0-3 muajsh

Cfarë po mëson bebi im? Në katër javët e para bebi ka mësuar tashmë të njohë zërin tënd, fytyrën, si dhe prekjen tënde dhe të bëj lidhjen midis tyre dhe rehatit dhe komfortit që merr. Në muajt në vazhdim bebi do të fillojë që të përgjigjet edhe më shumë ndaj zërit apo prekjes tënde, dhe

Nderrimi i Pelenave

Ndihmë! Fëmija im nuk e duron dot ndrrimin e pelenës

Le të themi të vertetën – bebeve jo gjithmonë ju pëlqen ndërrimi i pelenave! Qëndrimi shtrire e qetë pa lëvizur mund të jetë shumë i mërzitshëm kështu është shumë e zakonshmë që bebet të grinden, bërtasin apo qajnë kur vjen koha për të vënë një pelenë të pastër. Fatmirësisht ka mënyra se si mund ta

Mbytja gjate ushqyerjes me gji

Ndihmë!! Foshnja ime po mbytet!!!

5 Këshilla praktike si të parandalohet mbytja gjatë ushqyerjes me gji ose formulë tek bebat Si mama e re mezi e prisni të ushqeni fëmijën tuaj por edhe keni frikë pasi mund të keni hasur me “mbytjen” gjatë ushqyerjes. Ky fenomen ndodh si gjatë ushqyerjes me gji por edhe gjatë asaj me biberon. Fatmirësisht ka

Reagimi i femijeve ndaj imitimit

Reagimi i femijeve ndaj imitimit

Imitimi i foshnjës suaj ka shumë vlera pasi ne nëpërmjet imitimit mësojmë. Ne kopjojmë të tjerët kur mësojmë të luajmë një instrument ose një sport të ri. Ne ndjekim veprimet e të tjerëve kur jemi duke udhëtuar jashë shtetit ose kur ndodhemi në një mjedis të panjohur. Ne përdorim imitimin për t’u përshtatur me normat

Semundjet e zakonshme tek foshnjat

Si prind ose si kujdestar, ju do të shqetësoheni shumë sapo fëmija juaj të sëmuret. Gjithmonë është e rekomandueshme që të konsultoheni me pediatrin tuaj kur fëmija juaj preket nga ndonjë sëmundje, por gjithashtu është e rëndësishme të dini që ka disa sëmundje të zakonshme tek foshnjat dhe shumë prej tyre mund të shërohen me

Reflukset tek foshnjat

A keni menduar ndonjëherë pse kaq shumë foshnje pështyjnë pas ushqyerjes, duke u ndotur rrobat prindërve të tyre gjatë gromësirave? Rezulton se kjo pështymë pa dhimbje është një lloj i zakonshëm  i njohur si refluks gastroezofageal (GER), që ndodh në deri në 65% të foshnjave.  Pikat kryesore: Flisni me pediatrin tuaj në lidhje me trajtimet

Antibiotikët: Çfarë duhet të dini në lidhje me to?

Kur fëmija juaj është sëmurë, ju dëshironi që të bëni çdo gjë të mundshme që ai të ndihet mirë. Shumë prindër në këto raste kontaktojnë me pediatrit e tyre për t’i pyetur në lidhje me antibiotikët që mund të përdorin. Pavarësisht dëshirës për ta shëruar fëmijën tuaj, është e rëndësishme që ju të ndaloni dhe

Scroll to Top