keshilla praktike

Qelizat Staminale: Çfarë duhet të dini?

Korriku është caktuar si muaji i ndërgjegjësimit për qelizat staminale. Kemi mbledhur disa fakte për ju prindërit që jeni duke menduar për të mbajtur ose jo qelizat staminale që ndodhen në kordonin umbilikal gjatë lindjes së bebit. Në Shqipëri prindërit kanë mundësi tani për të mbledhur qelizat staminale. Sot ka kompani në treg që mbledhin […]

Vitaminat Prenatale: Rëndësia e tyre!

Përshëndetje,Sot do të bisedojmë për një temë shumë interesante, rreth të cilës marrim shumë pyetje.Vitaminat prenatale. Bashkë do diskutojmë pse janë të rëndësishme dhe ku duhet të bazohemi për zgjedhjen e tyre.Vitaminat prenatale janë të rëndësishme për shumë arsye. Ato ndihmojnë për të siguruar që fëmija në zhvillim të marrë lëndët ushqyese që i nevojiten

Sa e rëndësishme është të konsumosh ujë gjatë shtatzanisë?

Përshëndetje mamushe,Dëgjohemi përsëri sot për të diskutuar për një temë interesante, por që ndonjëherë anashkalohet. Sa e rëndësishme është të konsumosh ujë gjatë shtatzanisë? Pse në çdo konsultë që bëj me mamushet e reja e theksoj rëndësinë e hidratimit? Dehidrimi mund të ndodhë shumë lehtë gjatë shtatzënisë. Arsyeja kryesore është se vëllimi i gjakut është

Si të kujdesësh për lëkurën gjatë shtatzanisë

Gjatë shtatzënisë, trupi juaj pëson disa ndryshime serioze dhe lëkura juaj nuk bën përjashtim. Bëhet më e ndjeshme, e prirur ndaj thatësisë dhe e ndjeshme i hiperpigmentimit dhe akneve të shtatzënisë. Sot do të mundohem t’ju jap disa këshilla të vlefshme për kujdesin e lëkurës tuaj gjatë shtatzanisë. Sigurisht përpara se të ndërmerrni vendime dhe

Pompimin

Mund t’ju duket e dobishme pompimi i qumështit të gjirit nëse dëshironi të rrisni sasinë e qumështit të gjirit, nëse fëmija juaj është i parakohshëm, i sëmurë ose i përgjumur ose nëse jeni ndarë nga fëmija juaj. Ju gjithashtu mund të dëshironi të jepni pak nga qumështi i pompuar, por nuk është e nevojshme. Pompimi

Kur justifikohet përdorimi i silikonit?

Përdorimi i një silikoni mund të jëtë një ndihmë, por gjithmonë  kuptohet si një ndihmë e përkohëshme. Ja vlen një konsult me një Mami. Foshnja nuk kap ose ka vështirësi të kapë kokën e gjirit Faktikisht, nuk është një shkak patjetër kur duhet përdorimi i një silikoni (më e rëndësishme do të ishte nje konsultë

Bebi im refuzon gjirin. Çfarë mund të bëjë?

Të tre rastet janë situata shumë sfiduese dhe rënduese për një mama. Ju lutem na kontaktoni kur ju duhet ndihmë. Rasti i parë : Kur i  porsalinduri refuzon gjirin që në lindje. Të porsalindurit që në fillim refuzojnë ose nuk kapin gjirin, kjo mund të ketë shkaqe të ndryshme si për shembull: -Një lindje e

A ka bebi uria?

Si ta kuptoni kur fëmija juaj është i uritur?

Bebja juaj i porsalindur ushqehet përafërsisht 8-12 herë në ditë dhe natë. Në fillim stomaku i foshnjës është shumë i vogël dhe fëmija juaj ka nevojë për ushqyerjen me gji shpesh. Më vonë ushqyerja me gji është më efikase edhe më rrallë. Si ta kuptoni kur fëmija juaj është i uritur? Ju nuk mund ta

Mbytja gjate ushqyerjes me gji

Ndihmë!! Foshnja ime po mbytet!!!

5 Këshilla praktike si të parandalohet mbytja gjatë ushqyerjes me gji ose formulë tek bebat Si mama e re mezi e prisni të ushqeni fëmijën tuaj por edhe keni frikë pasi mund të keni hasur me “mbytjen” gjatë ushqyerjes. Ky fenomen ndodh si gjatë ushqyerjes me gji por edhe gjatë asaj me biberon. Fatmirësisht ka

Scroll to Top