lindje

Qelizat Staminale: Çfarë duhet të dini?

Korriku është caktuar si muaji i ndërgjegjësimit për qelizat staminale. Kemi mbledhur disa fakte për ju prindërit që jeni duke menduar për të mbajtur ose jo qelizat staminale që ndodhen në kordonin umbilikal gjatë lindjes së bebit. Në Shqipëri prindërit kanë mundësi tani për të mbledhur qelizat staminale. Sot ka kompani në treg që mbledhin […]

lindje me operacion

Lindje me Operacion

Ndërhyrja me operacion çesarian është një ndjenjë që është kaq e vështirë për t’u shpjeguar. Gjatë një lindjeje vaginale ju jeni shtrirë në shtrat në lindje duke shtyrë dhe duke bashkvepruar në mënyrë aktive për të nxjerrë fëmijën tuaj jashtë. Por për një lindje me prerje cezariane, ju jeni shtrirë në tavolinë, duke i ngulur

Pse kemi frikë nga lindja natyrale?

Frika nga lindja (FOB, Fear Of Birth) po njihet gjithnjë e më shumë si një çështje e shëndetit mendor që mund të rrezikojë shëndetin e nënës dhe foshnjës dhe ndikon në dëshirat e grave për të pasur fëmijë. Është treguar gjithashtu se ka lidhje me zgjedhjen e mënyrës së lindjes.  FOB ekziston në një vazhdimësi,

Scroll to Top