Qershor 2020

Kur vogëlushi juaj ka frikë nga zhurmat, insektet, koha e banjës, dhe kafshet shtëpiake !

Pas kolikave, gjumit të munguar, gëzimit të hapave të para dhe fjalës së parë, si pa e kuptuar prindërit përballën me frikërat tek vogëlushi/ja e tyre. Papritur fëmija juaj që kishte guximin e 10 legjoneve romake tashmë ka frikë, frikë nga zhurmat, koha e banjës, insektet, qent dhe macet etj.   Frika është e zakonshme, pasi të vegjlit mësojnë rreth botës dhe kalojnë […]

8 këshilla për prinderit e rinje për tu përballur me sfidat e gjumit pas lindjes së bebit!

“A të fle fëmija?  A është një bebe e mbarë?”  Ju tingellojne si të njohura këto pyetje? Këto janë nga pyetje më të zakonshme që prindërit e rinj marrin, duke nënkuptuar se një foshnjë që fle mirë është një “fëmijë i mirë”.  Fatkeqësisht këto lloj pyetjesh nuk janë fare të dobishme për një prind të privuar nga gjumi, të paktën për mua nuk

Kolikat infantile -dhimbje barku të foshnjës

Kolika është një gjendje që prek disa foshnja të porsalindura.  Ajo shkakton një të qarë të fortë dhe përpëlitje që nuk shpjegohen me asnjë shkak të mundshëm, foshnja duket se është në gjendje të mirë dhe ushqehet mire. Rreth 20% e foshnjave shfaqin simptomat e kolikës. Më e shpeshtë duket se është tek djemtë se sa tek vajzat dhe

Scroll to Top